Omet navegació

5.6 Efectes econòmics de la prolongació en el servei actiu

5.6.1 Personal funcionari adscrit al règim general de Seguretat Social

L’article 210.2 del text refós de la Llei General de Seguretat Social preveu, per a les jubilacions que es declarin a una edat superior a l’edat de jubilació ordinària, l’aplicació d’un percentatge addicional per cada any complet de serveis efectius. Aquest percentatge varia en funció dels anys de serveis acreditats:

  •  Fins a 25 anys cotitzats 2 %.
  •  Entre 25 i 37 anys cotitzats: 2,75 %
  •  A partir de 37 anys cotitzats: 4 %

Aquest percentatge addicional es suma al percentatge que amb caràcter general pertoca aplicar a la base reguladora a l'efecte de determinar la quantia de la pensió. La quantia de la pensió, amb aquest increment, no pot superar el límit màxim de percepció de les pensions públiques per a l’any 2020 (2.683,34 € mensuals). 

En el supòsit que la quantia de la pensió, amb l’aplicació total o parcial de l’increment, superi aquest límit màxim s’ha de percebre una quantia addicional. Aquesta quantia addicional s’obté aplicant a l’import màxim de la pensió vigent en cada moment el percentatge addicional no emprat per determinar la quantia de la pensió. Aquesta quantia es merita per mesos vençuts i s’abona en catorze pagues.

La suma de l’import de la quantia addicional i de la pensió, en còmput anual, no pot ésser superior a la base de cotització màxima vigent en cada moment, també en còmput anual. La base màxima de cotització per a l’any 2020 és de 4.070,10 € mensuals.

5.6.2 Personal funcionari adscrit al règim general de Classes Passives

D’acord amb la disposició addicional dissetena del text refós de la Llei de Classes Passives de l’Estat, a les pensions de jubilació del règim de Classes Passives que es reconeguin a partir de l’1 de gener de 2015, se’ls ha d’aplicar allò que preveu l’article 210.2 del text refós de la Llei General de Seguretat Social.

Per tant, li és d’aplicació la mateixa regulació amb la singularitat que la referència al límit màxim de la base de cotització vigent en cada moment, en còmput anual, s’ha d’entendre feta a l'haver regulador fixat per al subgrup A1 per les lleis de pressuposts de l’Administració de l’Estat (3.013,14€, a partir de l'1 de gener de 2020). Per tant, per a l’any 2020 aquesta quantia addicional no pot ser superior a 329,80 € al mes (3.013,14 – 2.683,34 = 329,80 €).