Omet navegació

a. Abans de l’avaluació

Durant el període de durada de la modalitat de teletreball tenim una oportunitat per incorporar aquesta nova manera de treballar i fer-ho amb èxit. La nostra disposició i enfocament en aquesta nova manera de fer serà clau.

Segons afirma la psicòloga i investigadora Carol Dwech, hi ha persones que tenen una mentalitat de creixement mentre que n’hi ha d’altres que s’instauren en una mentalitat fixa. Les que s’enfoquen en la mentalitat de creixement creuen que poden millorar i aprendre sempre, i se centren en la millora constant, mentre que les persones que se situen en una mentalitat fixa pensen que les seves capacitats són innates. Si bé és cert que, en general, disposem dels dos enfocaments de manera simultània, cal dir que, en els àmbits en els quals ens interessa desenvolupar-nos, serà bo revisar des d’on ho fem.

Enfocar-nos en la voluntat d’aprendre facilitarà que puguem adquirir els nous aprenentatges i per fer-ho ens cal:

  • Un objectiu clar
  • El desig autèntic d’aconseguir aquest objectiu
  • Respostes que indiquen el que estem fent bé i el que caldrà millorar.

És recomanable que la persona que teletreballa s’enfoqui en l’objectiu o objectius acordats de manera compromesa i que cerqui la col·laboració de la persona que supervisa l’activitat. Durant els primers mesos, caldrà una especial atenció a la coordinació, comunicació i contacte amb la persona que supervisa la nostra activitat, i la revisió del nostre avanç per calibrar que estem en sintonia amb les previsions i estimacions fetes inicialment, abans que arribi el moment de l’avaluació.

Recordeu que podeu proposar a la persona que us supervisa que us doni retroacció sobre l’evolució de la vostra feina i així podreu introduir-hi canvis amb les propostes de millora.

És recomanable acordar fites de revisió abans de la finalització del període de teletreball que permetin disposar d’un espai per obtenir informació de la persona supervisora en relació amb la feina. En aquestes sessions de revisió serà interessant que s’examini el compliment dels objectius i l’evolució en relació amb el lliurament de les tasques, a fi d’anticipar-se i introduir canvis o acordar modificacions en funció del que sigui més convenient.