Omet navegació

a. Facilitar el coneixement de les tasques en què es treballa

Imatge

Treballar de manera col·laborativa implica tenir present que hi ha una o més persones amb les quals treballem per completar un projecte o una tasca. Aquest enfocament en el treball fomenta relacions saludables entre les persones treballadores, i augmenta la motivació, el compromís i la productivitat.

Per facilitar la col·laboració és imprescindible que les persones amb qui treballem coneguin les activitats que estem realitzant i siguin coneixedores de l’estat d'aquestes, per facilitar la comprensió i la coordinació posterior. Comunicar les nostres intencions abans d’iniciar una tasca i que les altres persones de l’equip coneguin el que estem fent, permet que es puguin tenir expectatives realistes en relació amb el temps i la finalització de l’activitat. Facilitar la informació i treballar de manera oberta permet que els engranatges que formen equips i persones puguin funcionar d'una manera més àgil i eficient.

La transparència en l’organització i l'execució de les tasques genera confiança i facilita la realització dels projectes col·laboratius i la coordinació de les persones i els equips.