Omet navegació

v. Revisió dels assoliments i recompensa

Imatge

Un dels elements que faciliten la millora de la productivitat és la revisió d’allò que fem realment tenint present la planificació realitzada. El seguiment de les tasques realitzades i acomplertes permet observar la realitat més enllà del que suposàvem que faríem en la planificació. Revisar els ajustos i desajustos entre la planificació i l’acompliment permet avaluar el rendiment amb claredat i introduir-hi les modificacions que calgui.

Així mateix, revisar si hem acomplert allò que havíem estimat fer permet millorar la nostra capacitat de planificació del temps i augmentar el nostre coneixement de la productivitat personal.

Més enllà de la revisió i la millora en la productivitat, hi ha estudis que afirmen que recompensar-nos per haver fet alguna tasca millora la nostra capacitat per fer les accions a les quals ens comprometem, així que recordeu:
- Penseu en alguna cosa que us agradi (escoltar una cançó concreta, llegir un article d’un tema que us interessi, prendre una infusió, fer exercicis d’estirament, prendre l’aire fresc, etc.).
- Associeu la finalització d’una tasca amb el que us agrada.
- Recompenseu-vos en acabar la tasca fent alguna de les coses que us agraden.

Us proposem que introduïu, en l’organització del vostre temps, moments per a la planificació diària, setmanal i mensual, així com l’espai corresponent per revisar que el que havíeu programat s’ha executat amb èxit, i en finalitzar us feliciteu o us doneu un premi que us ajudi a entrar en el virtuós cercle de l’assoliment i la celebració, per entrenar la vostra disciplina personal.