Omet navegació

2.3. Procediment obert

En el procediment obert qualsevol empresari interessat pot presentar una proposició, i queda exclosa qualsevol possibilitat de negociació.

El termini per presentar ofertes és diferent segons si el contracte està subjecte o a regulació harmonitzada o no hi està:

  • Si el contracte està subjecte a regulació harmonitzada, el termini de presentació d’ofertes no ha de ser inferior a 35 dies per als contractes d’obres, serveis i subministraments, o a 30 dies per als contractes de concessió d’obra o concessió de serveis. El termini comença a comptar des de l’endemà de l’enviament de l’anunci a l’Oficina de Publicacions de la Unió Europea. Aquests terminis es poden reduir, sota certes condicions, en cas que s’hagi tramès un anunci d’informació prèvia, de tramitació urgent o d’acceptació d’ofertes per mitjans electrònics.
  • Si el contracte no està subjecte a regulació harmonitzada, el termini de presentació d’ofertes no pot ser inferior a 26 dies en contractes d’obres i concessió d’obres, o a 15 dies en la resta de contractes. En ambdós casos, el termini comença a comptar des de la publicació de l’anunci de licitació en el perfil de contractant.

Quant a la fase d’avaluació, cal destacar que, en tot cas, l’obertura de l’oferta econòmica es fa en un acte públic, tret de quan es prevegi que en la licitació puguin fer-se servir mitjans electrònics.

Com a novetat, es regula una modalitat simplificada del procediment obert i una altra de més abreujada, per a contractes que no superin certes quanties i sota certes condicions: són el procediment obert simplificat i el procediment obert simplificat sumari.