Omet navegació

2.5.3. Especialitats en la tramitació dels procediments amb negociació

Per tramitar una licitació amb negociació, s’ha de publicar en tot cas un anunci de licitació, mentre que en els negociats sense publicitat no se n’ha de publicar cap, perquè és l’òrgan de contractació el que convida directament els candidats.

L’òrgan de contractació pot optar entre permetre la participació en el procediment a tots els licitadors que responguin a l’anunci de licitació (en la licitació amb negociació) o hagin estat convidats (en el negociat sense publicitat) o restringir-la, cas en què el nombre mínim de candidats és de tres, tret que el nombre de licitadors que compleixin les condicions sigui inferior. Si el nombre de candidats és superior al que ha establert l’òrgan de contractació, el procediment es pot articular en fases fins a reduir-lo si així està previst en el plec de clàusules administratives particulars.

En el cas dels negociats sense publicitat, és possible convidar només un candidat (especialment en els casos d’exclusivitat), cas en què també s’han de dur a terme les negociacions que s’indiquen a continuació, sempre que sigui possible.

Els candidats que finalment participin en el procediment han de presentar una oferta inicial, que l’òrgan o la mesa de contractació ha de revisar.

Posteriorment, s’han de negociar les condicions de les ofertes presentades partint dels aspectes objecte de negociació establerts en el plec. Amb aquesta finalitat, els licitadors disposen d’un termini per presentar una oferta final, en la qual poden haver millorat les seves condicions.

Una vegada presentades les ofertes finals, s’ha de comprovar que compleixen els plecs i s’han de valorar d’acord amb els criteris d’adjudicació establerts. L’adjudicació s’ha de proposar a favor del licitador que hagi obtingut la millor puntuació.