Omet navegació

3. Fase d’execució: efectes, compliment i extinció dels contractes administratius

Imatge obtinguda a https://pixabay.com/es/campo-de-atletismo-de-tierra-lane-1867053/

Amb la formalització del contracte, o la comprovació del replantejament en els contractes d’obres, s’inicia la fase d’execució, en la qual el contractista du a terme la prestació corresponent i l’Administració paga la contraprestació acordada fins que s’extingeixi la relació contractual per compliment o per resolució anticipada.

Durant aquesta fase poden sorgir incidències, com ara la necessitat de modificar el contracte o suspendre’l, o pot ocórrer que dugui a terme les prestacions una altra persona diferent del contractista, en els casos de cessió i subcontractació.

Sobre aquesta matèria, l’LCSP preveu, d’una banda, les normes aplicables amb caràcter general i, de l’altra, les disposicions aplicables per a cada tipus de contracte administratiu nominat. Aquest curs, seguint l’estructura de l’LCSP, se centra principalment en les qüestions generals (efectes, prerrogatives, execució, modificació, suspensió, extinció, cessió i subcontractació) amb una breu referència a les especialitats de cada tipus de contracte.