Omet navegació

3.5.2. Subcontractació

Els contractistes poden subcontractar la realització parcial de la prestació amb tercers, amb subjecció al que disposin els plecs, sense que això pugui suposar en cap cas una restricció efectiva de la competència, sens perjudici del que està establert per als contractes de caràcter secret o reservat o per als que s’hagin d’acompanyar de mesures de seguretat especials.

Com a novetat, s’ha suprimit la referència al percentatge de subcontractació del 60 %, que s’entenia aplicable per defecte en cas que el plec preveiés la subcontractació i no es fixàs cap percentatge màxim específic.

El contractista està obligat a pagar als subcontractistes en condicions similars a les establertes per al pagament de l’Administració als contractistes, i els òrgans de contractació poden comprovar que això compleix estrictament.

A més, s’ha establert la possibilitat que els òrgans de contractació prevegin en el plec de clàusules administratives particulars els pagaments directes a subcontractistes.

Article 227.2 e) del TRLCSP: «Les prestacions parcials que l’adjudicatari subcontracti amb tercers no poden excedir del percentatge que fixi el plec de clàusules administratives particulars. En el supòsit que no figuri en el plec un límite especial, el contractista pot subcontractar fins a un percentatge que no excedeixi del 60 per 100 de l’import d’adjudicació».