Omet navegació

2.4. Procediment restringit

En el procediment restringit, com en l’obert, s’hi pot presentar qualsevol empresari interessat, i està prohibida qualsevol negociació. La diferència és que el procediment s’articula en les fases següents:

  • Presentació de sol·licituds de participació prèvia publicació de l’anunci de licitació corresponent: qualsevol empresari interessat pot presentar una sol·licitud de participació.
  • Selecció de candidats: s’avaluen les sol·licituds presentades i se seleccionen els candidats que poden presentar ofertes. L’òrgan de contractació ha de fixar el nombre mínim de candidats que se seleccionarà, que en cap cas no pot ser inferior a cinc. Si el nombre de candidats que han presentat sol·licituds de participació és inferior, es pot continuar el procediment amb els que compleixin les condicions exigides.
  • Presentació de proposicions: els empresaris seleccionats han de presentar les seves ofertes en un termini no inferior a trenta dies des de l’enviament de la invitació en el cas dels contractes subjectes a regulació harmonitzada, o a deu dies en la resta de casos.

L’adjudicació del contracte és en termes substancialment similars al procediment obert.