Omet navegació

5.11. Aprovació per Consell de Govern

Abans de l’elevació al Consell de Govern, els avantprojectes de llei han de ser sotmesos a la deliberació prèvia de la Comissió de Secretaris Generals, d’acord amb l’article 4 del Decret‑53/2016, de 26 d’agost, pel qual es regula la Comissió i es concreten determinats aspectes de les sessions del Consell de Govern.

D’acord amb l’article 41 de la Llei 1/2019, el conseller competent ha de presentar l’avantprojecte al Consell de Govern perquè, si escau, l’aprovi com a projecte de llei. El text aprovat, segons l’article 129 de la Llei 39/2015, ha d’incloure una exposició de motius en la qual, d’acord amb l’article xx, ha de quedar prou justificada l’adequació als principis de necessitat, eficàcia, proporcionalitat, seguretat jurídica, transparència i eficiència. Aquesta previsió de la Llei només és aplicable als reglaments, de conformitat amb la Sentència 55/2018 (FJ 7 lletra c) i així es trasllada al Projecte de llei tramès al Parlament, que establia aquesta previsió únicament per als reglaments (article 49). Finalment, en la Llei aprovada pel Parlament, aquesta exigència es predica tant dels projectes de llei com de les disposicions reglamentàries.

La Llei 50/1997 estableix en article 26.10 que en l’expedient administratiu corresponent s’han de conservar, en format electrònic, la memòria de l’anàlisi d’impacte normatiu, els informes i els dictàmens obtinguts en la tramitació, i tots els estudis, i també les consultes que s’han emès i les altres actuacions practicades.

De conformitat amb l’article 43.3 de la Llei 1/2019, una vegada aprovat el projecte de llei, el Govern l’ha de trametre al Parlament en el termini de deu dies perquè es tramiti en la forma que preveu el Reglament de la cambra i atenent el que determina el Reglament de la Comissió General de Consells Insulars.18

L’article 54 de la Llei disposa que tots els tràmits prevists han de quedar documentats en el corresponent expedient electrònic, sens perjudici de la previsió continguda en la disposició transitòria única, que estableix que mentre no entrin en vigor les normes que regulen l’arxiu electrònic únic de l’Administració de la Comunitat Autònoma o no es disposi dels mitjans electrònics necessaris que permetin la tramitació electrònica íntegra dels expedients electrònics que preveu la Llei, es poden mantenir els mateixos canals, mitjans i sistemes vigents de tramitació dels procediments fins a la data d’entrada en vigor.
 


 
18 Incís introduït en via parlamentària. El Reglament de la Comissió General de Consells Insulars (òrgan creat per la Llei 10/2015, d’1 de desembre/ article 53 de l’EA) aprovat el 27 de juliol de 2018 (http://www.caib.es/eboibfront/ca/2018/10852/seccio-iii-altres-disposicions-i-actes-administrat/472). Vegeu l’article 8.