Omet navegació

5.9. Publicitat activa

La Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, dins del capítol relatiu a la publicitat activa (lletres c) i d) de l’article 7) estableix que l’Administració ha de publicar els avantprojectes de llei i els projectes de decrets legislatius i les memòries i informes que conformin els expedients d’elaboració dels texts normatius; en particular, la memòria de l’anàlisi d’impacte normatiu, quan se sol·licitin els dictàmens als òrgans consultius corresponents. En el cas que no sigui preceptiu cap dictamen, la publicació s’ha de fer en el moment que s’aprovi. En termes semblants i amb la mateixa finalitat s’expressa l’article 52 de l’avantprojecte de llei del Govern tramès al Consell Consultiu.

En tot cas cal tenir en compte la Instrucció de la directora general de Transparència i Bon Govern de 30 d’agost de 2018 per a la publicació d’informació organitzativa i de rellevància jurídica l’apartat Transparència de la pàgina web de cada conselleria o ens. La Instrucció es pot trobar en l’enllaç següent:

https://intranet.caib.es/sites/transparenciaidretacces/f/259409

L’article 52.4 de la Llei 1/2019, sota la rúbrica «Publicitat de les normes», estableix que s’han de publicar en el lloc web específic de l’Administració autonòmica les normes autonòmiques degudament actualitzades i, addicionalment, de forma facultativa, s’han d’establir altres mitjans de publicitat complementaris.

Així mateix, com a material del curs, podeu consultar la Circular de la Direcció General de Transparència i Bon Govern de 4 de març de 2019 sobre la manera d’acreditar el compliment de les obligacions de transparència dels expedients d’elaboració de normativa (Recurs 15).