Omet navegació

1.3. Procediment i àmbit subjectiu

L’Administració de la CAIB reconeix els triennis d’ofici, en conseqüència, no és necessari que el personal funcionari presenti cap sol·licitud de reconeixement.

La competència per reconèixer els triennis és de la persona titular de la conselleria competent en matèria de funció pública. Ara com ara, aquesta competència es troba delegada en la Direcció General de Funció Pública d’acord amb la Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 24 de febrer de 2021 (BOIB núm. 31, de 4 de març).

Tot i que, generalment, es tracta d’un procediment que s’inicia d’ofici si algú presenta una petició de reconeixement d’un trienni, s’ha de tenir en compte que la Disposició addicional vuitena de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública estableix el silenci negatiu respecte a qualsevol procediment susceptible de produir efectes econòmics, com seria aquest cas.

Els triennis es reconeixen tant al personal funcionari de carrera com al personal funcionari interí. S’ha de dir que fins a l’entrada en vigor de la Llei 7/2007, de 12 d’abril, de l’Estatut bàsic de l’empleat públic al personal funcionari interí no se li reconeixia el dret a percebre triennis. Aquesta llei va entrar en vigor el 13 de maig de 2007, i en concret l’article 25.2 va preveure el següent:

Artículo 25. Retribuciones de los funcionarios interinos.

1. Los funcionarios interinos percibirán las retribuciones básicas y las pagas extraordinarias correspondientes al Subgrupo o Grupo de adscripción, en el supuesto de que éste no tenga Subgrupo. Percibirán asimismo las retribuciones complementarias a que se refieren los apartados b), c) y d) del artículo 24 y las correspondientes a la categoría de entrada en el cuerpo o escala en el que se le nombre.

[…]

El precepte transcrit és conseqüència de la transposició parcial de la Directiva 1999/70/CE del Consell de 28 de juny de 1999, relativa a l’Acord marc del CES, la UNICE i el CEEP sobre treball de duració determinada.