Omet navegació

3. Els triennis del personal funcionari en comissió de serveis a una altra administració

L’article 82.1 de la Llei 3/2007 especifica que quan un lloc de feina queda vacant de forma temporal o definitiva es pot ocupar en comissió de serveis de caràcter voluntari amb personal funcionari de carrera del mateix cos, escala o especialitat que compleixi els requisits establerts per ocupar-lo.

L’article 96 bis de la Llei 3/2007 preveu que la mobilitat entre administracions públiques es pot dur a terme amb caràcter temporal mitjançant comissions de serveis. L’article 74.3.a) de la mateixa norma esmenta la comissió de serveis en altres administracions com una modalitat de les comissions de serveis.

El personal funcionari d’altres administracions pot accedir a una comissió de serveis de caràcter voluntari a l’Administració autonòmica sempre que la relació de llocs de feina de personal funcionari estableixi aquesta possibilitat.
Els codis de l’administració d’adscripció que estableix la Relació de Llocs de feina són els següents:

AA: Administració autonòmica.
AE: Administració del propi ens.
AS: Personal del sector públic instrumental.
AT: Administració tributària.
A1: Administració de l’Estat i de les comunitats autònomes
A2: Administració de l’Estat i administracions locals.
A3: Administració de l’Estat, de les comunitats autònomes i de les administracions locals.
A4: Administració de l’Estat, de les comunitats autònomes, de les administracions locals i personal estatutari del Servei de Salut.
A5: Totes les administracions públiques.
A6: Administració tributària i Administració de la CAIB.
A7: Administració de la CAIB i Consell Consultiu de les Illes Balears.
A8: Administració de la CAIB i personal estatutari de l’IB-Salut.
A9: Administració autonòmica i local.
CC: Consell Consultiu.

Així mateix, per poder accedir a una comissió de serveis de caràcter voluntari, el personal funcionari d’altres administracions ha de complir amb els altres requisits establerts per la relació de llocs de feina i per la Instrucció 2/2012, de 27 de març, de la directora general de Funció Pública, Administracions Públiques i Qualitat dels Serveis per la qual es fixen els criteris i les pautes per adjudicar les comissions de serveis de caràcter voluntari en l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

El personal funcionari en comissió de serveis en altres administracions roman en la situació administrativa de servei actiu a l’administració d’origen. De fet és aquest l’organisme competent per reconèixer els triennis que vencen durant el temps en què el funcionari o la funcionària roman en comissió de serveis en una altra administració. L’Administració de destí, on es desenvolupa la comissió de serveis, és la que s’ha de fer càrrec d’abonar les retribucions.

D’acord amb tot el que s’ha exposat, l’Administració de la CAIB reconeix els triennis que va perfeccionant el personal que es troba acomplint una comissió de serveis en una altra administració. Aquest personal tramet la resolució de reconeixement del trienni a l’administració de destí, la qual es fa càrrec d’abonar les retribucions que pertoquin.

L’Administració de la CAIB abona al personal funcionari d’altres administracions la quantia corresponent als triennis que té reconeguts per la seva administració d’origen. Per abonar aquest concepte retributiu és necessari que la persona interessada aporti un certificat de l’Administració d’origen que deixi constància dels triennis que té reconeguts, el grup o subgrup i la data de venciment o perfeccionament. Quan la persona interessada aporta aquest certificat la Direcció General de Funció Pública emet una resolució mitjançant la qual reconeix el dret de la persona interessada a percebre les retribucions corresponents als triennis reconeguts per la seva administració d’origen. Els efectes econòmics d’aquest reconeixement són des de la data d’inici de la comissió de serveis. En el cas que venci un nou trienni, la persona interessada ha d’aportar la resolució emesa per l’administració d’origen i s’emet una nova resolució que reconeix el dret a percebre el nou trienni.