Omet navegació

7.2. Concepte d’Administració Pública a efectes de la Llei 70/1978

L’article 1 de la Llei 70/1978 disposa el següent:

Uno. Se reconocen a los funcionarios de carrera de la Administración del Estado, de la Local, de la Institucional, de la de Justicia, de la Jurisdicción del Trabajo y de la Seguridad Social la totalidad de los servicios indistintamente prestados por ellos en dichas Administraciones, previos a la constitución de los correspondientes Cuerpos, Escalas o plazas o a su ingreso en ellos, así como el período de prácticas de los funcionarios que hayan superado las pruebas de ingreso en la Administración pública.

Dos. Se considerarán servicios efectivos todos los indistintamente prestados a las esferas de la Administración Pública señaladas en el párrafo anterior […].

D’una primera lectura d’aquest precepte s’infereix que s’han de reconèixer els serveis prestats a administracions territorials com ara l’Administració General de l’Estat, l’Administració de la CAIB, els consells insulars o els ajuntaments. La Llei 70/1978 esmenta expressament que també s’han de reconèixer els serveis prestats a l’Administració militar, la Guàrdia Civil i la policia. Però el precepte transcrit també es refereix a l’administració institucional o ens del sector públic instrumental. S’ha de tenir en compte que el sector públic instrumental es troba integrat per tota una diversitat d’ens als quals s’aplica un règim jurídic heterogeni; i que aquesta tipologia d’ens no és uniforme en les diferents administracions públiques.

El sector públic instrumental de l’Administració General de l’Estat es troba regulat per la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic. El sector públic instrumental de l’Administració de la CAIB es troba regulat per la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la CAIB.

En aquest punt, cal fer una referència expressa als principals ens del sector públic instrumental.