Omet navegació

5. Els triennis del personal amb contractes d’alta direcció

Les persones titulars de la gerència i d’altres òrgans unipersonals de direcció dels ens del sector públic instrumental de la CAIB solen subscriure un contracte laboral d’alta direcció. Així, l’article 21.2 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la CAIB disposa que els titulars de la gerència i dels altres òrgans de direcció estan sotmesos, amb caràcter general, a la relació laboral especial d’alta direcció.

El contracte especial d’alta direcció es troba regulat pel text refós de l’Estatut dels treballadors i pel Reial decret 1382/1985, d’1 d’agost, pel qual es regula la relació laboral de caràcter especial del personal d’alta direcció (vegeu el document d’interès núm. 1). D’acord amb aquesta normativa, els drets i les obligacions d’aquest tipus de relació laboral es regulen per la voluntat de les parts signants del contracte. El Reial decret 1382/1985 estableix un contingut mínim del contracte, dins del qual es troben les retribucions que s’han de percebre. Dins aquesta clàusula dels contractes d’alta direcció se sol incloure el dret a percebre les retribucions corresponents als triennis que es tenen reconeguts com a personal funcionari o laboral de qualsevol administració pública.

El personal d’alta direcció al qual se li hagi inclòs dins el contracte d’alta direcció el dret a percebre triennis ho ha de sol·licitar expressament a la Direcció General de Funció Pública i ha d’aportar una còpia del contracte subscrit.