Omet navegació

1. Els triennis ordinaris

Els triennis formen part de les retribucions bàsiques. Tenen per objecte retribuir l’antiguitat i consisteixen en la percepció d’una quantia igual per a cada grup o subgrup de classificació professional del personal funcionari. L’acte de reconeixement d’un trienni té caràcter declaratiu de drets: el dret a la percepció del trienni reconegut.

Els triennis es reconeixen per cada període de tres anys de prestació de serveis en un cos, escala i/o especialitat determinada. En aquest punt s’ha de recordar que l’article 76 del text refós de l’EBEP disposa que els cossos i escales es classifiquen, d’acord amb la titulació exigida per accedir-hi, en els grups i subgrups següents: Grup A (subgrups A1 i A2), Grup B i Grup C (subgrups C1 i C2). A aquests grups s’hi ha d’afegir el Grup E previst per la disposició addicional sisena de la mateixa norma. Es tracta del grup denominat Altres agrupacions professionals (AP), per accedir a aquest grup no s’exigeix tenir cap de les titulacions previstes en el sistema educatiu.

Els períodes de tres anys de prestació de serveis necessaris per poder reconèixer els triennis impliquen, com a norma general, romandre en la situació administrativa de servei actiu. Tot i això, hi ha altres situacions administratives que es preveu expressament que han de computar a efectes de triennis, són aquestes: l’excedència per cura de familiars, l’excedència voluntària especial, l’excedència per raó de violència de gènere o per raó de violència terrorista i els serveis especials.