Omet navegació

4. Els triennis dels alts càrrecs

L’article 12.2 de la Llei 11/1993, de 22 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 1994 va establir:

2. D'acord amb el que s'estableix a la Llei 30/1984, de 2 d'agost, de mesures per a la reforma de la Funció Pública, els alts càrrecs tendran dret a la percepció, referida a catorze mensualitats dels triennis que poguessin tenir reconeguts com a funcionaris o personal laboral al servei de qualsevol administració pública.

Per la seva part, l’article 31.4 del Decret 75/2004, de 27 d’agost, de desplegament de determinats aspectes de la llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears, estableix la mateixa previsió respecte als triennis que tenen reconeguts els alts càrrecs.

D’aquesta manera, les lleis anuals de pressuposts de la CAIB estableixen l’import de les retribucions que han de percebre els alts càrrecs del Govern «sens perjudici de les que corresponguin pel concepte d’antiguitat». Per a l’any 2021, el dret a percebre triennis dels alts càrrecs es troba previst a l’article 15 de la Llei 3/2020, del 29 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2021.

El concepte alt càrrec és un concepte jurídic indeterminat que no sempre abasta el mateix àmbit subjectiu. Així, un càrrec determinat pot tenir aquesta consideració a efectes de la Llei 2/1996, de 19 de novembre, d’incompatibilitats dels membres del Govern i dels alts càrrecs de la comunitat autònoma de les Illes Balears; i no tenir aquesta consideració a efectes de l’aplicació d’altres normes.

Pel que fa al dret dels alts càrrecs a percebre els triennis que tenen reconeguts, s’entenen dins l’àmbit subjectiu els càrrecs següents:

a) La presidenta de les Illes Balears.
b) El vicepresident i consellers.
c) Els directors generals i càrrecs assimilats expressament. Són càrrecs expressament assimilats la Direcció de l’Advocacia de les Illes Balears o les Delegacions de la Presidència.
d) Els secretaris generals.
e) L’interventor general de la CAIB.
f) El director general de l’IB-Salut.
g) El secretari general de l’IB-Salut.
h) Els membres de la Sindicatura de Comptes.
i) El director de l’Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció a les Illes Balears.

En el cas d’una persona que ja té la condició de personal funcionari de la CAIB no és necessari presentar cap sol·licitud per percebre els triennis que té reconeguts. Aquestes persones són declarades en la situació administrativa de serveis especials per l’Administració de la CAIB i, com ja s’ha exposat, el text refós de l’EBEP estableix el seu dret a percebre els triennis que tenguin reconeguts.

Si la persona interessada no té la condició de personal funcionari o laboral de l’Administració de la CAIB, ho ha de sol·licitar expressament a més d’acreditar els triennis reconeguts per la seva administració d’origen. Un cop fet això, la direcció general competent en matèria de funció pública emet la resolució corresponent.