Omet navegació

1.2. Definició

La carrera professional horitzontal suposa el reconeixement individualitzat per part de l’organització del desenvolupament professional obtingut pel personal, quan no implica l’accés a un lloc de treball diferent del que s’ocupa.

La promoció horitzontal ha d’estar vinculada al desenvolupament de les competències relacionades amb el lloc de treball, manifestat en el rendiment de l’empleat i acreditat de la manera específicament prevista.

Aquesta promoció ha de dur aparellat un reconeixement formal en forma de «nivell», així com un increment retributiu.

Per tant, el reconeixement d’un nivell ha de ser conseqüència de la valoració de la trajectòria i l’actuació professional, de la qualitat dels treballs efectuats, dels coneixements adquirits i del resultat de l’avaluació de l’acompliment del personal.

Doctrina:

La carrera administrativa és un sistema d’organització conforme al qual s’ofereix als funcionaris la possibilitat d’anar ascendint al llarg d’una escala de nivells o categories, jeràrquicament ordenats, de tal manera que així van aplicant les seves facultats i millorant les seves condicions de treball i retribucions.