Omet navegació

6. La progressió de la carrera professional horitzontal

1. Procediment d'accés als diferents nivells de carrera

D'acord amb la normativa que regula la carrera (actualment, els acords de Consell de Govern explicats al punt 5.2.3), el procediment d'accés als diferents nivells que integren la carrera professional horitzontal l'inicia d'ofici l'òrgan competent mitjançant l'aprovació de la convocatòria corresponent, que ha de ser preferentment de caràcter anual.

D'ençà que es va aprovar la carrera professional horitzontal dels serveis generals, només s'ha duit a terme una convocatòria de caràcter excepcional, que s'explica més endavant.

La convocatòria ordinària següent hauria de tenir lloc l'any 2021. Per què aquesta data? Atès que l'enquadrament extraordinari es va dur a terme en data 31 de desembre de 2015, el personal que ja prestava serveis en aquell moment compleix cinc anys de serveis prestats l'1 de gener de 2021 i podrà progressar de nivell si compleix els requisits específics.

Tot i que encara no s'ha determinat reglamentàriament la valoració dels ítems, així com la puntuació màxima, els acords sí que estableixen el procediment que s'ha de seguir. Es detalla a continuació:

  1. Una vegada duita a terme la convocatòria, el personal ha de presentar una sol·licitud per escrit o pel procediment telemàtic que es prevegi -d'acord amb la forma i dins el termini que estableixi la convocatòria- i s'hi han d'adjuntar els documents que justifiquin que es compleixen els requisits per participar en l'accés al nivell, així com els documents que acreditin els mèrits específics.

El compliment dels requisits i dels mèrits corresponents es refereix al dia que expira el termini per presentar les sol·licituds que fixa la convocatòria.

  1. D'avaluar els mèrits aportats per la persona interessada, se n'encarreguen els comitès de valoració -regulats pels acords- per comprovar que es compleixen els mínims exigits per accedir al nivell. Cada comitè de valoració ha d'emetre un informe i elevar la proposta de reconeixement de nivell al conseller o consellera competent en matèria de funció pública.

  1. El procediment ha de tenir una durada màxima de sis mesos i finalitza amb la resolució motivada del conseller o consellera competent en matèria de funció pública de concessió o de denegació del nivell sol·licitat. Contra aquesta resolució es pot interposar un recurs d'acord amb la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.

  1. Els efectes econòmics de l'obtenció de nivell es retrotreuen al dia de la publicació de la convocatòria respectiva.

2 . Òrgans de valoració de la carrera professional

Per a una valoració adequada dels requisits i dels mèrits necessaris per accedir als diferents nivells de carrera professional es creen els comitès de valoració de carrera professional. A aquest efecte s'han de crear uns comitès de valoració que poden ser per a cada subgrup o grup professional i que tenen la consideració d'òrgans col·legiats, el funcionament dels quals es regeix per la secció 3a del capítol II del títol preliminar de la Llei 40/2015, d'1 octubre, de règim jurídic del sector públic.

Els membres del comitè estan obligats a mantenir sigil i secret sobre els informes, les avaluacions, les deliberacions i els comentaris fets sobre les persones avaluades. Amb la finalitat d'establir uns criteris homogenis en el funcionament dels comitès de valoració, es pot crear un comitè coordinador de valoració, per a cada uns dels àmbits, amb funcions de coordinació.

Aquests comitès han de tenir el caràcter d'òrgans col·legiats, tècnics i especialitzats, han d'actuar amb objectivitat, imparcialitat i professionalitat, i hi han de ser presents els representants del personal.

Tenen les funcions següents:

a ) Rebre les sol·licituds d'accés als nivells de la promoció i el desenvolupament professional.
b ) Comprovar els requisits i els mèrits dels professionals que sol·licitin l'accés a cada nivell.
c ) Supervisar els informes emesos per l'òrgan competent.
d ) Elevar a l'òrgan competent una proposta definitiva sobre l'estimació o la desestimació de la sol·licitud d'accés a cada nivell.
e ) Altres funcions que els atribueixin.