Omet navegació

2.3. Els acords de Consell de Govern que desenvolupen la carrera professional horitzontal en l’àmbit dels serveis generals de la CAIB

Els acords de Consell de Govern que s’expliquen a continuació ratifiquen acords de les meses de negociació.

Concretament, en l’àmbit dels serveis generals hi ha dues meses de negociació, la Mesa Sectorial de Serveis Generals (àmbit funcionarial) i el Comitè Intercentres (àmbit laboral).

D’acord amb l’article 38 del TREBEP, en el si de les meses de negociació corresponents (en el nostre cas, la Mesa Sectorial de Serveis Generals i el Comitè Intercentres), els representants de les administracions públiques poden concertar pactes i acords amb la representació de les organitzacions sindicals legitimades a aquests efectes, per determinar condicions de treball.

Així mateix, també afegeix que perquè tenguin validesa i eficàcia és necessari que els òrgans de govern corresponents (en el nostre cas, el Consell de Govern) les aprovin de manera expressa i formal. Quan s’aprovin, aquests acords seran directament aplicables al personal inclòs en el seu àmbit d’aplicació.

D’acord amb tot això, l’Administració ha anat aprovant acords relatius a la carrera professional, que s’enumeren i s’expliquen a continuació.