Omet navegació

4.2. Requisits

L'accés a la carrera professional horitzontal i als nivells superiors s'efectua amb l'obtenció d'un dels diferents nivells prevists en els acords corresponents o en la norma que els substitueix, i s'ha de dur a terme amb el procediment i els requisits concrets. Si bé aquests requisits encara no s'han desenvolupat, els diferents acords han anat perfilant un poc com seran.

Una vegada efectuada la incorporació a la carrera professional en un cos, escala o categoria professional, la promoció de nivell només es pot fer al nivell immediatament superior.

Els requisits específics per accedir a la carrera professional o per promocionar de nivell són els següents:

1. Pertànyer a algun dels col·lectius de personal inclosos dins l'àmbit d'aplicació (vegeu el punt 1.3) i estar en situació de servei actiu o en una situació que generi reserva de plaça.

2. Haver completat els anys de serveis prestats que s'estableixen per a cada nivell.

Concretament, els períodes mínims de serveis prestats per accedir a cada nivell són els següents:

- Nivell I: cinc anys.
- Nivell II: cinc anys des de l'accés al nivell I.
- Nivell III: cinc anys des de l'accés al nivell II.
- Nivell IV: cinc anys des de l'accés al nivell III

El model de carrera professional horitzontal s'estructura en quatre nivells, i el professional ha de romandre a cadascun un període mínim de temps per adquirir les competències necessàries per accedir al nivell superior.

Es consideren serveis prestats a l'efecte de requisits dels cincs anys, és a dir, computen els períodes de temps en situació de servei actiu en el cos, escala o categoria professional en el qual es promociona o en situació amb reserva de plaça exercits en un lloc del mateix cos o escala -i especialitats, si escau- o en una categoria professional equivalent a qualsevol administració pública.

S'entén com a temps de treball efectiu del temps mínim de permanència el temps transcorregut en alguna d'aquestes situacions administratives:

a ) Servei actiu.
b ) Serveis especials.
c ) Serveis en altres administracions públiques.
d ) Excedència voluntària per raó de violència de gènere, en els termes que estableix l'article 89.5 de l'EBEP.
e ) Excedència per cura de familiars.
f ) Excedència forçosa.
g ) Excedència especial que es regula en el Decret llei 5/2012, 6.6: l'obtenció del nivell dona dret al reconeixement públic d'aquest nivell.

3. Tenir reconegut el nivell immediatament inferior quan es tracti d'accedir als nivells II, III i IV, respectivament. És a dir, no es pot passar de més d'un nivell cada cinc anys.

4. Formalitzar degudament la sol·licitud en el termini que s'estableixi en les convocatòries.

5. Obtenir la puntuació mínima establerta en el procés d'avaluació corresponent al període temporal de permanència en el nivell inferior. Aquest punt està pendent de desenvolupament, però s'aprofundirà en aquesta qüestió més endavant.

6. Acreditar almenys quatre anys de períodes d'avaluació no negatius per accedir als nivells I i II, i cinc anys per als nivells III i IV. S'entén per avaluació negativa obtenir menys del 50 % de la valoració màxima anual. Aquest punt també està pendent de desenvolupament.