Omet navegació

7. L’enquadrament extraordinari

1 . Requisits

L'Acord de maig de 2015 estableix els requisits de l'enquadrament inicial i extraordinari, si bé els criteris de ponderació es van modificar mitjançant l'Acord de novembre de 2015.

Concretament, la disposició transitòria primera estableix un període transitori -que té com a finalitat l'enquadrament inicial de nivell- amb caràcter extraordinari al qual pot optar, una sola vegada, el personal inclòs en l'àmbit d'aplicació d'aquest acord.

Fora d'aquest període d'implantació, aquest personal només pot desenvolupar la carrera professional horitzontal en el model ordinari (prèvia convocatòria i una vegada desenvolupat el model de carrera).

Durant aquesta fase extraordinària, el personal s'ha classificat en el nivell que li correspon tenint en compte exclusivament el temps de serveis prestats. El personal que accedeix a la carrera professional horitzontal per aquest procediment manté inalterables tots els mèrits que té, que podrà utilitzar per accedir a nivells superiors.

En aquest procés extraordinari es consideren serveis prestats els reconeguts a l'efecte d'antiguitat d'acord amb la Llei 70/1978, de 26 de desembre, de reconeixement de serveis previs.

Els serveis prestats en diferents grups de titulació es computen de forma ponderada, és a dir, es computen els serveis prestats en altres categories, cossos o escales -i especialitats, si escau- o categories professionals, de conformitat amb els criteris de ponderació que figuren a les taules de la disposició transitòria primera de l'Acord de novembre de 2015.

Els requisits per a la progressió explicats al punt 5.4.2 no són aplicables al personal que accedeix a la carrera professional horitzontal a través del procediment extraordinari d'implantació pel que fa a l'obtenció del nivell inicial, ja que en aquest supòsit només se'n tenen en compte els serveis prestats.

L'enquadrament i, per tant, el reconeixement d'un nivell de carrera al personal preexistent en l'àmbit dels serveis generals es va dur a terme mitjançant la Resolució de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 19 de gener de 2016 .

A partir d'aquell moment, el personal inclòs a la llista que incloïa va començar a ser retribuït pel concepte retributiu de carrera.

Amb posterioritat a aquesta fita, el personal inclòs dins l'àmbit d'aplicació de la carrera que, com que no estava en actiu, no hi va ser enquadrat, pot sol·licitar l'enquadrament en el moment del reingrés i, a partir de gener de 2018, en qualsevol moment, tot i no estar en servei actiu. Aquest reconeixement es du a terme mitjançant una resolució individualitzada de la conselleria competent en matèria de funció pública.

En aquest darrer supòsit, el reconeixement és purament administratiu, ja que els efectes econòmics només es poden desplegar quan estigui en servei actiu en el cos, l'escala o la categoria professional en el qual s'ha enquadrat.

Els òrgans encarregats de tramitar les resolucions corresponents són el Servei de Gestió de Personal Funcionari i el Servei de Gestió de Personal Laboral i Acció Social, dependents de la Direcció General de Funció Pública i Administracions Públiques.

2 . Criteris de ponderació dels serveis prestats

• Dies acreditats per al personal de cossos i escales del subgrup A1, o en el grup professional A

Subgrup A1

Grup prof. A

Subgrup A2
Grup prof. B

Subgrup C1

Grup prof. C

Subgrup C2

Grup prof. D

Altres agrup.

Grup prof. E

1

0,60

0,40

0,30

0,20

• Dies acreditats per al personal de cossos i escales del subgrup A2, o en el grup professional B

Subgrup A1

Grup prof. A

Subgrup A2

Grup prof. B

Subgrup C1

Grup prof. C

Subgrup C2

Grup prof. D

Altres agrup.

Grup prof. E

1

1

0,50

0,40

0,30

• Dies acreditats per al personal de cossos i escales del subgrup C1, o en el grup professional C

Subgrup A1

Grup prof. A

Subgrup A2

Grup prof. B

Subgrup C1

Grup prof. C

Subgrup C2

Grup prof. D

Altres agrup.

Grup prof. E

1

1

1

0,60

0,50

• Dies acreditats per al personal de cossos i escales del subgrup C2, o en el grup professional C i agrupacions professionals de la disposició addicional 7 de l'EBEP, o en els grups professionals D i E

Subgrup A1

Grup prof. A

Subgrup A2

Grup prof. B

Subgrup C1

Grup prof. C

Subgrup C2

Grup prof. D

Altres agrup.

Grup prof. E

1

1

1

1

1