Omet navegació

6. Establir indicadors de resultats i terminis de seguiment i venciment

Com ja hem assenyalat més amunt, una bona assignació implica establir amb claredat i concreció quins són els terminis de venciment de la tasca, així com els indicadors de resultats a obtenir. Sense aquests ningú no estarà segur que les coses estan sortint bé, i seguirem aferrats al control de la tasca, la qual cosa impedirà que gaudim dels beneficis de l’assignació d’activitat a altres persones.

Per evitar errors insalvables, per conèixer com es desenvolupa l’altra persona amb la nova tasca, per aportar-li seguretat, també és important fixar uns terminis de seguiment, per avaluar el grau d'avanç. Això, entre d’altres coses, evitarà també que l'estiguem interrompent constantment amb controls, que a la fi ens carreguen de treball i limiten la llibertat i el desenvolupament de l’altra persona.

A mesura que es va consolidant la nova manera de treballar, sol ser oportú anar revisant els terminis per al seguiment de la feina. De vegades, es pot començar amb una certa freqüència més elevada, i anar-la ajustant en consolidar-se la nova situació quan veiem que els resultats es produeixen de la manera esperada.