Omet navegació

v. Limitat en el temps (T: time-bound)

Cada objectiu necessita una data específica en què preveiem assolir-lo, de manera que tenim un termini per centrar-nos i alguna cosa en la qual treballar. Aquesta part dels criteris d’objectiu SMART ajuda a evitar que les tasques diàries tinguin prioritat sobre els objectius a llarg termini o, si més no, ens ajuda a tenir present que cal arribar a un equilibri entre totes dues perspectives.

Un objectiu fixat en el temps sol respondre a aquestes preguntes:
- Quan?
- Què puc fer en els propers sis mesos?
- Què puc fer en les properes sis setmanes?
- Què puc fer avui?

Havíeu sentit a parlar d’aquestes característiques a l’hora de definir objectius? És quelcom que ja teniu en compte a l’hora de definir-los? Si encara no ho feu servir, com creieu que us podria facilitar la feina el fet de disposar d’objectius definits amb aquestes característiques?

Aparentment, els objectius SMART són excel·lents per assegurar-nos de no definir mals objectius, com ara:
- Escollir un número o una mètrica a assolir sense pensar-hi gaire: per exemple, dir que volem reduir el temps que comporta fer una activitat concreta en un 20% sense tenir cap raó per la qual aquesta quantitat sigui la mètrica a seguir.
- Passar per alt com participaran o es veuran afectats altres equips: per exemple, dir que afegirem un apartat nou al web sense implicar-hi l’equip de disseny de webs.
- Deixar-nos un pas crucial pel camí: per exemple, acordant el pas inicial i el resultat final, però sense saber quins passos intermedis calen per passar de l’un a l’altre.

Tot i això, tenir èxit amb els objectius SMART no té només a veure amb el que diuen, sinó que hi influeix molt la manera com els expressem, quines paraules fem servir per descriure’ls.