Omet navegació

7.3. Pagues extraordinàries

Les pagues extres o extraordinàries són dues a l’any, cada una per l’import d’una mensualitat de les retribucions bàsiques i de la totalitat de les retribucions complementàries. Pel que fa a les retribucions complementàries, s’ha de dir que dins les pagues extres no hi estan totes incloses. En concret, no s’hi inclouen aquelles retribucions complementàries que es perceben atenent:

a) Al grau d’interès, la iniciativa o l’esforç amb què el funcionari fa la seva feina i el rendiment o els resultats obtinguts (complement de productivitat).

b) Als serveis extraordinaris prestats fora de la jornada normal de treball (hores extraordinàries).

És important assenyalar que l’import de les retribucions bàsiques que es percep en les pagues extraordinàries tampoc no es correspon amb l’import que es percep mensualment en concepte de sou i triennis. Són les lleis de pressuposts anuals de l’Estat les que fixen l’import que s’ha de percebre en concepte de sou i triennis en les pagues extres. Aquest import és més baix que la quantia que es percep com a sou o trienni en la nòmina mensual. La quantia que, en concepte de sou i de triennis, ha de percebre el personal funcionari en cadascuna de les pagues extraordinàries dels mesos de juny i desembre de l’any 2021 és la següent:

Grup/Subgrup Sou Triennis
A1 749,38 € 28,85 €
A2 765,83 € 27,79 €
C1 681,43 € 24,91 €
C2 650,20 € 19,44 €
AP 600,58 € 14,78 €

L’article 1.3 del Decret 85/1990, de 20 de setembre, pel qual es regula el règim retributiu dels funcionaris al servei de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que les pagues extres es perceben amb referència a la situació i als drets del personal funcionari a dia 1 dels mesos de juny i desembre de cada anualitat.