Omet navegació

Complement de productivitat

La percepció del complement de productivitat està suspesa des de l’any 2012. Aquesta suspensió fou instaurada pel Decret llei 5/2012, d'1 de juny, de mesures urgents en matèria de personal i administratives per a la reducció del dèficit públic del sector públic de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i d'altres institucions autonòmiques. La suspensió s’ha mantingut d’acord amb les lleis anuals de pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Tot i que aquesta suspensió és total, el personal funcionari de l’Administració de la CAIB sí que percep el complement de productivitat compensada. L’article 2.3 del Decret 85/1990 disposa que la meritació del concepte retributiu de la productivitat compensada està determinada per la necessitat d’evitar que es produeixin diferències retributives per l’obligat canvi de sistema provinents de la supressió de l’incentiu de productivitat regulat en el Decret 84/1985, de 26 de setembre, que refongué els del cos i la productivitat percebuts pels funcionaris a les respectives administracions d’origen i homologà les retribucions dels funcionaris davant l’existència de desigualtats que no tenen justificació, i al qual aquest complement retribueix, compensa i absorbeix.

La Disposició transitòria segona de la Llei 6/2007, de 27 de desembre, de mesures tributàries i administratives, estableix:

Disposició transitòria segona. Conceptes retributius

Mentre es mantenguin les condicions que varen donar lloc al reconeixement, continuen en vigor les retribucions complementàries corresponents a la productivitat compensada i als complements personals transitoris.

La quantia del complement de productivitat compensada que percep mensualment el personal funcionari de l’Administració de la CAIB, d’acord amb el decrement establert per l’Acord del Consell de Govern de 7 d’agost de 2020, és la següent:

Grup/Subgrup Quantia
A1 614,74 €
A2 391,69 €
C1 306,36 €
C2 254,07 €
AP 262,64 €