Omet navegació

4.1. Què és l’eficàcia personal?

En el món laboral l’eficàcia personal consisteix a aconseguir resultats positius en la feina. I com millors siguin els resultats que obté, més eficaç és un professional.

El mateix individu pot portar la iniciativa de la millora de la seva eficàcia personal a través d’una sèrie de comportaments, que s’assolirien mitjançant la identificació i el desenvolupament de determinats hàbits productius.

És important que el treballador o la persona responsable d’un equip detecti els seus propis hàbits.

Els hàbits poc productius arrelats a la nostra conducta i cultura no es poden canviar amb facilitat, perquè això requereix temps i esforç. També cal assenyalar que no s’aprenen a través d’un curs amb continguts teòrics. És necessari emprar l’entorn laboral per a un entrenament continu d’habilitats, aprofitant qualsevol situació que es presenti com una oportunitat per desfer i eliminar vells hàbits i promocionar noves estratègies personals que ens portin a l’autoeficàcia personal i professional.

Un hàbit és el resultat d’una acció que es repeteix freqüentment de manera inconscient.

Les persones i les organitzacions són responsables d’aconseguir el canvi de les actituds personals i de les actituds de les organitzacions que integram. Per a això és necessari un canvi de pensament, augmentar l’autoconeixement i entrenar-se per ser socialment traçuts i creatius.

Qualsevol persona pot millorar el seu rendiment si desenvolupa i treballa una sèrie d’hàbits concrets associats a l’eficàcia.